https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоХристо Белоев стана Доктор Хонорис Кауза на университет в Киргизстан

Христо Белоев стана Доктор Хонорис Кауза на университет в Киргизстан

Ректорът на Русенския университет, акад. Христо Белоев e удостоен със званието Doctor Honorсis Causa на Ала – Тоо Международен университет, гр. Бишкек, Киргизстан.

Решението е взето от Академичния съвет на на Ала – Тоо Международен университет, по предложение на ректора, проф. проф. Санжарбек Ердолатов. В предложението са отчетени заслугите на акад. Христо Белоев за разширяване на съвместните дейности между двата университета и особено ролята на проекта за Модернизация на висшето образование в страните от Централна Азия чрез използване на нови образователни технологии. С почетното звание Doctor Honorсis Causa е удостоен и проф. Ангел Смрикаров, съобщиха от РУ “Ангел Кънчев”.

Акад. Белоев благодари за оказаната му висока чест и удостояването с почетното звание DOCTOR HONORIS CAUSA на Киргизския международен университет Ала – Тоо и направи ретроспекция на съвместните дейности и работата по проекти. Благодарение на проекта за Модернизация на висшето образование, по който работим съвместно вече четири години, ние правим голяма крачка в цифровизацията на нашите университети и адаптиране на образователните системи към дигиталното поколение, чрез внедряване в учебния процес на иновационни образователни технологии и дидактически модели.

Между двата университета е подписан договор за сътрудничество и в последните години се развива активна дейност и сътрудничество.

Международен университет Ала – Тоо има пет факултета и обучението на студентите се провежда изцяло на английски език.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X