https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЧетирима русенци ще участват в Европейското първенство по вдигане на тежести

Четирима русенци ще участват в Европейското първенство по вдигане на тежести

Четирима русенски щангисти ще представят Русе и България на предстоящото Европейско първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 20 и 23 години, съобщиха от клуба. Надпреварата започва в неделя и ще се проведе в Дурас, Албания. В състава подбран от старши треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов попаднаха Рени Русева, Денис Данев и европейските шампиони съответно при жените и мъжете Надежда Нгуен и Ангел Русев. И четиримата са състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Трима от тях ще излязат на състезателния подиум още в първия ден на Европейското първенство.

Рени Русева ще се състезава в категория до 45 килограма при девойките до 20 години, Денис Данев ще се състезава в категория до 55 килограма при юношите до 20 години, а Надежда Нгуен в категория до 49 килограма при девойките до 23 години. В понеделник от 16 часа на подиума ще излезе двукратният европейски шампион при мъжете Ангел Русев, който ще се състезава в категория до 61 килограма при юношите до 23 години.

Заедно с четиримата щангисти за Албания ще пътува един от техните лични треньори Радослав Атанасов, който ще ги извежда на състезателния подиум.

Заради споровете около ръководството на родната федерация по щанги, участието на състезателите и техните треньори, както и разходите по пътуването ще бъдат за сметка на личните клубове на състезателите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X