https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМихаил Миков: Начинът, по който тръгва 48-ият парламент, вещае нови избори

Михаил Миков: Начинът, по който тръгва 48-ият парламент, вещае нови избори

Времето, което президентът разумно даде, беше пропиляно безвъзвратно. Конфронтацията започна още на тези предварителни разговори, освен ако на базата на тази конфронтация не се търси формиране на някаква евро-атлантическа ос, както се манифестира, някакво проукраинско правителство, както се надпреварват партиите от десницата – ГЕРБ, ДБ, ПП. И всичко това на фона на редица задълбочаващи се проблеми в обществото, в Европа, които искат работа за законодателни решения, а не политическо говорено, още повече когато става дума за чужди, а не за български интереси. Това мнение изрази пред БНР Михаил Миков, председател на 42-рото Народно събрание и бивш лидер на БСП.

По думите на Миков темата за Русия и Украйна се извежда като приоритет, защото “очевидно има неспособност за решаване на реалните проблеми, свързани с икономическата ситуация, рекордната инфлация, с перспективите за зимата, с дълбоките неравенства в нашето общество”.

“Темите, които се обсъждат в парламента, са такива, по които българските граждани са разделени. Има много теми, по които гражданите биха дали подкрепа и съгласие, те обаче не присъстват в разговорите, водени в НС”, посочи социалистът.

Според бившия председател на парламента обсъждането дали да бъде поканена руската посланичка Елеонора Митрофанова на откриващото заседание на НС е било “безумие”: “И ако това безумие не спре, очевидно срокът, който беше даден за търсене на съгласие, се проваля. Вече няма да може да се очаква нищо друго. Дори да се постигне някакво съгласие на мнозинство за проукраинско правителство, то ще влезе в тежък сблъсък с настроенията и очакванията на българските граждани”.

Михаил Миков посочи, че начинът, по който се тръгва в 48-ия парламент, вещае нови избори, “на които ще се даде оценка и за пропиления шанс за едно нормално управление”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X