https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев: Партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми

Радев: Партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми

Имам чувството, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми на българите. Така президентът Румен Радев коментира идеята за това украинският му колега Володимир Зеленски да направи обръщение при отриването на 48-ото Народно събрание.

Радев заяви още, че очаква „час по-скоро” фокусът на обществения и политически живот у нас да се върне върху реалните проблеми на страната и хората.

Държавният глава подчерта още, че на изборите преди две седмици гласоподавателите не са дали категорична подкрепа за нито една партия и затова трябва да има диалог. Пътищата напред били два: съставяне на правителство „с много компромиси” или поредни предсрочни избори.

Радев коментира и решението на партиите от новия парламент посланиците на Русия и Беларус да не бъдат канени на първото заседание.

„Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства, или да отсъства от пленарната зала”, категоричен бе президентът.

По темата за замесването на България в случая с взрива на Кримския мост, Радев заяви: „Искам да поздравя службите и кабинета за бързия и категоричен отговор. България е суверенна държава и нашите институции трябва да пресичат решително всякакви опити името на страната ни да бъде свързвано с терористична дейност”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X