https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПолицията в Русе награди две ученички, върнали изгубен портфейл с пари

Полицията в Русе награди две ученички, върнали изгубен портфейл с пари

Две ученички от Русе получиха грамоти за доблестна постъпка от служителите на ОДМВР-Русе. Децата заслужиха признанието и засвидетелстваното уважение от хората в униформи, заради достойното им поведение в една обикновена наглед житейска ситуация.

12-годишната Елена Узунова е ученичка в Национално училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов”, а 11-годишната Ванюша Касимова в СУ „Възраждане“.

Двете момичета са приятелки и по време на една от разходките си в града те намират на пейка в парк мъжки портфейл със солидна сума пари, лични документи и банкови карти. След кратко обсъждане на ситуацията, какво и как да направят с намереното, за да бъде върнато на собственика му, двете момичета вземат най-правилното решение да предадат вещта в полицията и я занасят в Областната дирекция на МВР в Русе. Скоро след това полицаи се свързали със собственика на изгубените пари и документи и са му ги предали.

Вчера и днес Елена и Ванюша бяха посетени в учебните си заведения от служители на областната дирекция на МВР. В Национално училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов” гостуваха главен инспектор Пламен Първанов, началник на Първо РУ, заедно със свои колеги от охранителна полиция и детската педагогическа стая, а в СУ „Възраждане“ главен инспектор Явор Янков, началник на Второ РУ, заедно с колеги от аналогичните структури в неговото районно управление. В рамките на проведените срещи Елена и Ванюша получиха поздравления от служителите на реда, които изказваха искреното си възхищение и благодарност за доблестната постъпка и почертаха, че тя е достоен пример за подражание от малки и големи, както и за добро възпитание, а честността, почтеността и добрите дела винаги имат смисъл и представляват стойностен модел на поведение. Те отправиха своите поздравления и към семействата и учителите на децата.

Двамата началници на районни управления връчиха грамоти на ученичките, подписани лично от директора на ОДМВР – Русе, както и комплекти от тениска и шапка, носещи знака на областната дирекция.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X