https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщество10-годишен ученик от Русе върна изгубена сума пари

10-годишен ученик от Русе върна изгубена сума пари

С грамота за доблестна постъпка днес в Първо РУ бе отличен 10-годишният Теодор Симеонов от Русе. Тя му бе връчена лично от директора на ОДМВР – Русе старши комисар Мирослав Дамянов.

Поводът е намерена от детето сума пари, която чрез полицията вече е върната на притежателя й. Случката е от преди два дни, когато вечерта по време на обществено събитие в центъра на Русе Теодор намира сумата от 100 лева, поставена в картонче. После заедно със своята майка започват да търсят служител на полицията, за да предадат намереното. За късмет разбират, че там по същото време се намира самият началник на Първо РУ главен инспектор Пламен Първанов, на когото предават откритото. Оказало се, че това е картонена карта от хотел на морето, но на нея не е имало име на притежател. Служителите на Първо РУ предприемат необходимите действия за установяване на собственика и скоро след това изясняват ситуацията. Става ясно, че притежател на изгубеното е русенец и сумата му е била предадена от полицията.

По време на посещението си днес в Първо РУ Теодор и неговата майка получиха множество поздравления от служителите на реда, които изказваха искреното си възхищение и благодарност за доблестната постъпка и почертаха, че тя е достоен пример за подражание от малки и големи, както и за добро възпитание.

Благодарност и поздравление младежът получи лично и от притежателя на изгубената сума.

За доблестната постъпка и за отличието служителите на реда са информирали ръководството и педагогическия персонал на ОУ „Братя Миладинови“ в Русе, чийто възпитаник е Теодор Симеонов. Към тях също е изказана благодарност и поздравления.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X