https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноЖивописецът Тодор Делев бе удостоен със златна значка за цялостен принос в...

Живописецът Тодор Делев бе удостоен със златна значка за цялостен принос в областта на културата и изкуството

Кметът на Русе Пенчо Милков удостои със златна значка живописеца Тодор Делев на откриването на юбилейната му изложба „Красотата и добротата“, отбелязваща 80-ия му юбилей. Наградата е по предложение на Дружеството на художниците в Русе за дългогодишна дейност и значими постижения в областта на изкуството и културата.

„Дали рисува частица от нашия обичан град или самотен замислен човек, Тодор Делев успява да пресътвори по изключителен начин заобикалящия ни свят чрез магията на вдъхновението си“, заяви Пенчо Милков в обръщението си към твореца и десетките присъстващи, събрали се да почетат юбиляра и неговото изкуство. Живописецът бе почетен и от ректора на Русенския университет „Ангел Кънчев“ акад. Христо Белоев, дтн.

За Тодор Делев това е 21-ва изложба, а негови творби притежават художествени галерии в България и частни колекционери от Гърция, Турция, Канада, Дания, Канада, Великобритания и Русия. По негова идея е създаден Клубът по изобразително изкуство „Илия Бешков“. Повече от 30 години той е преподавател в Русенския университет.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X