https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИ съдът във Велико Търново остави Джан за постоянно в ареста

И съдът във Велико Търново остави Джан за постоянно в ареста

След проведено открито съдебно заседание на 10 ноември, състав на Апелативен съд – Велико Търново потвърди определение на Окръжен съд – Русе, с което по отношение на Джан Махмуд е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Същият е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Русе за извършени престъпления: причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди; принуда; хулиганство; грабеж, придружен със средна телесна повреда и изнудване.

Защитникът на обвиняемия е обжалвал определението на Окръжен съд – Русе, с което по отношение на него взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, с мотива, че не са налице доказателства, въз основа на които да се градят положителни изводи относно наличието на обосновано предположение за авторството на деяниято, а също така счита, че са неоснователни изводите на първоинстанционния съд относно наличието на „изключителност“, както и по отношение на опасността обвиняемия да извърши други престъпления. С жалбата се иска въззивният съд да отмени определението на ОС-Русе и да вземе по-леката мярка за неотклонение „надзор на инспектора при детска педагогическа стая“ по отношение на обвияемото лице.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново оставя без уважение жалбата като неоснователна, като намира, че към настоящия момент обвинителната теза за извършване на инкриминираните деяния има нужната доказателствена защитеност, а опасността обвиняемият да извърши престъпление е съвсем реална и в този смисъл са изпълнени всички предпоставки за определяне на атакуваната мярка за неотклонение.

Определението на въззивния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X