https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПП и ДБ готови да направят кабинет на малцинството с втория мандат

ПП и ДБ готови да направят кабинет на малцинството с втория мандат

“Продължаваме промяната” и “Демократична България” заявиха в ефира на bTV, че са готови да направят кабинет на малцинството с втория мандат, дори и ако ГЕРБ го подкрепят.

Програмно правителство с втория мандат е новият сценарий пред партиите – в търсене на изход от кризата.

“ДБ и ПП да съставим правителство на малцинството, което да бъде подкрепено от ГЕРБ”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов.

“Правителството с нашия мандат ще излезе с много ясно разписана програма, която няма да е съгласувана с ГЕРБ”, категоричен бе Даниел Лорер от “Продължаваме промяната”.

“Държат се като в ясла – ние няма да ви подкрепим, но когато дойде вторият мандат при нас – вие трябва да ни подкрепите, смешно”, заяви Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

Все пак от ГЕРБ са готови на компромиси в името на това да има редовно правителство. От “Продължаваме промяната” не изключиха – да имат кабинет с гласовете на ГЕРБ.

“Няма сила, която да спре един депутат да гласува както прецени”, каза Даниел Лорер.

“Ако искаш подкрепата на някой, трябва да го заявиш. Това по-скоро ми прилича на “свенливо намигване””, добави Томислав Дончев.

“Аз съм за – да седнем и да уточним едно по едно това правителство каква програма ще изпълнява. Това трябва да бъде разписано и да бъде контролирано от парламента”, заяви Атанас Атанасов.

Дали ще се стигне до сценарий на кабинет с втората папка е въпрос на разговори – убедени са партиите. Нагласите към момента са, че първият мандат на ГЕРБ-СДС ще бъде неуспешен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X