https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаУченици от Бяла се разходиха с пияни очила

Ученици от Бяла се разходиха с пияни очила

Съдия Атанас Димитров от Районен съд – Бяла представи пред дванадесетокласниците на СУ „Панайот Волов“ гр. Бяла първата тема за настоящата учебна година – „Пътнотранспортни престъпления и нарушения“.

Магистратът разказа за случаи от своята практика, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици, като обясни кога деянието е административно нарушение и кога престъпление. Учениците научиха и кои са основните групи транспортни престъпления – управление на МПС след употреба на алкохол, след употреба на наркотици и пътнотранспортните произшествия с настъпила смърт или телесни повреди, като последните са непредпазливи деяния.

Особен интерес у бъдещите абитуриенти предизвика симулацията, при която със съдействието на старши експерт Таня Тончева от РЗИ Русе и посредством специални алкоочила, сами изпитаха влиянието на алкохола върху възприятията и реакциите си. Госпожа Тончева разясни всички аспекти на причините, действието и последствията от употребата на психоактивни вещества и раздаде информационни брошури за вредата от алкохола и наркотиците.

Дванадесетокласниците изразиха задоволството си от избора на първата тема по Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, предвид актуалността й и това, че почти всички те вече са правоспособни водачи на МПС. Районен съд – Бяла ще продължи и през настоящата учебна година да повишава правната култура на подрастващите с изнасянето на лекции и по други атрактивни теми и посрещане на ученици в сградата на съда.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X