https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияИван Гешев: Само в България може да има протести в защита на...

Иван Гешев: Само в България може да има протести в защита на корупцията

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе открит урок с ученици от седем училища от община Петрич.

Пред учениците в препълнена зала в гр. Петрич, той иронизира реакциите на малка част от обществото, което не приема върховенството на правото. „Само в България може да има протести в защита на корупцията, на осъден на три инстанции за корупция, за разлика от Европа, където протестират срещу корупцията. В крайна сметка може би ние сме страната на неограничените възможности, а не САЩ“, коментира още главният прокурор.

Събитието бе в рамките на инициативата на Асоциацията на прокурорите в България и Камарата на следователите – „Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за правото“.

Иван Гешев подчерта, че е впечатлен колко много млади хора се интересуват от правосъдието, което значи, че искат да познават Конституцията, да знаят правата, но и задълженията си.

„Аз съм сигурен, че всеки от вас иска да се реализира и да живее добре. Но няма как да се реализирате без да знаете правата и задълженията си, а и без да знаете как функционира правната система. Казах и на ваши връстници – ние, българите, сме добри като индивидуалисти, уникални сме, но имаме проблем с общността. Ако искаме да имаме резултат като държава, като общество, трябва да наблегнем на взаимодействието“, каза главният прокурор.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X