https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНадежда Йорданова за Гешев: Абсурд в демократичния свят

Надежда Йорданова за Гешев: Абсурд в демократичния свят

Невъзможното изявление на Гешев. В друга демократична държава изявление на главен прокурор, в което публично разказва как управлява прокуратурата по телефона, как работи завладяната държава, а повдигнати обвинения няма, би било невъзможно. Така бившият правосъден министър коментира бомбастичния монолог на главния прокурор Иван Гешев след труса в обвинението и исканата му оставка от част от колегията във ВСС.

“В друга демократична държава прокуратура, която се занимава с политическо интриганство вместо да ръководи разлседвания и да повдига обвинения, не би била дори мислима. Корупцията и търговията с влияние се борят не с пресконференции, а с качествени обвинителни актове, внесени в съда.

В друга държава, главен прокурор, който да нарича народните представители “политически боклук, който трябва да бъда изметен”, би бил нетърпим.

Време е ВСС да прояви гръбнак и да спре този цирк, който срами съдебната власт и руши българската държавност”, коментира Йорданова, потресена от чутото на брифинга на обвинител номер 1.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X