https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщина Русе закупи жилищни фургони за крайно нуждаещи се

Община Русе закупи жилищни фургони за крайно нуждаещи се

Два жилищни фургона, предназначени за временно пребиваване на крайно нуждаещи се граждани, бяха закупени и доставени на Община Русе. Идеята за тяхното придобиване е на кмета Пенчо Милков, като целта е непрекъснато нарастване способностите на общината за реакция в извънредни ситуации.

Фургоните са изработени от метална носеща конструкция, като стените и покривът са изградени от сандвич панели с изолация. Те са с дължина от 6 м, широчина – 2,40 м и височина 2,50 м. Жилищните контейнери са оборудвани със санитерен възел с душ кабина, мивка със секционен кухненски шкаф и вграден котлон с две гнезда, както и бойлер с вместимост 50 л. Фургоните са с алуминиева и PVC дограма и врати, като разполагат с ел. инсталация, включваща осветление, контакти и ел. табло. Подовата настилка е ламиниран паркет, под който са наредени хоризонтални плоскости, водоустойчив шперплат и изолационна подложка. Предстои дооборудването им с легло, спално бельо и завивки.

Сред приоритетите, залегнали в управленската програма, остава възстановяването на капацитета на местната администрация да се грижи за гражданите в случаи на бедствия, криза и други извънредни обстоятелства, като за целта и през следващата година ще бъдат отделени необходимите средства от общинския бюджет.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X