https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПП блокира работата на парламента, иска отхвърляне на хартиената бюлетина

ПП блокира работата на парламента, иска отхвърляне на хартиената бюлетина

Хартиената бюлетина влезе в пленарната зала. Депутатите започнаха финалното разглеждадне на промените в Изборния кодекс.

Началото на заседанието бе много кротко, но постепенно ескалира и стана бурно. Причината – яростна съпротива от страна на „Продължаваме промяната“, законът да бъде внесен днес и да влезе като извънредна точка. Те използваха всички възможни похвати – искаха почивки, преброяване на кворума и процедури, дори изгонване на депутата Настимир Ананиев от пленарната зала. Наказанието му беше отменено. 3 часа по-късно кодексът започва да се гледа по същество.

От „Продължаваме промяната“ повториха предложението си за кабинет на малцинството като алтернатива на „Коалицията на хартиената бюлетина“.

Те настояват за оттегляне или отхвърляне на предложенията за промени в Изборния кодекс и поискаха доклада за кодекса да бъде разпечатан на хартия, което ядоса БСП.

От „Български възход“ също поискаха разглеждането на кодекса да бъде отложено, защото се измества дебата за съставяне на мнозинство и излъчване на редовно правителство в условията на инфлация.

След като от „Продължаваме промяната“ поискаха поредна процедура, която не им беше дадена, се стигна до високо напрежение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X