https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораС аплодисменти съветниците упълномощиха Пенчо Милков да подпише споразумението за новия Дунав...

С аплодисменти съветниците упълномощиха Пенчо Милков да подпише споразумението за новия Дунав мост

„Много години се говори за втори мост на Дунав при Русе, но до момента реални действия са извършени единствено от настоящия министър на транспорта Христо Алексиев и посланика ни в Румъния Н. Пр. Радко Влайков“, каза кметът Пенчо Милков на днешното извънредно заседание на Общинския съвет.

Поводът за свикването му бе необходимостта от упълномощаване на представител на местната власт за подписването на многостранно споразумение за сътрудничество за реализирането на Дунав мост 3 при Русе-Гюргево, както и участник в работната група по проекта.

С 45 гласа „за“ Милков бе упълномощен да подпише. В групата ще участва и зам.-кметът на Русе Магдалина Илиева. Ще се включат ръководствата на транспортното министерство, АПИ, НКЖИ и други компетентни институции. Съветниците дадоха предложение техен представител също да участва в работната група, като кметът уточни, че тя е сформирана със заповед на министъра и предложението трябва да се отправи към него.

Според Пенчо Милков моментът е изключително важен, защото за първи път има реален текст на споразумение между двете държави и общините от двете страни на границата. След дефиниране на мястото, задълженията на общинската администрация ще бъдат да съобразява бъдещото развитие на града /устройствени планове и строителство/ със съоръжението.

Заседанието на Общинския съвет приключи с аплодисменти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X