https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСъветниците заседават извънредно заради втория мост над Дунав при Русе

Съветниците заседават извънредно заради втория мост над Дунав при Русе

Общинските съветници в Русе заседават извънредно заради втория мост над река Дунав. Днес те трябва да гласуват упълномощаването на кмета Пенчо Милков да подпише споразумение за многостранно сътрудничество за реализацията на „Дунав мост 3 при Русе – Гюргево“.

Предложението идва от вицепремиера по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. Към него е приложен и проект на самото споразумение.

Действието е в продължение на проведената съвместна среща между Община Русе, Министерството на транспорта и съобщенията, Национална компания железопътна инфраструктура, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“, и е продиктувано от факта, че МТС е съ-бенефициер по Споразумение за отпускане на безвъзмездни средства по линия на Механизма за свързване на Европа (МСЕ), сектор „Транспорт“ 2021-2027 г.

„Основен приоритет в управлението на общината през този мандат е подобряването транспортната свързаност на Русе, както с останалата част на държавата, така и с Европа и останалия свят. В тази връзка инициирахме редица дискусии и срещи както за изграждането на магистралата Русе – Велико Търново, така и за реализиране на втори мост над река Дунав при Русе. Благодарение на положените усилия в тази насока, има реална възможност третият мост над река Дунав в българския участък на реката да бъде изграден именно в нашата община, въпреки голямата конкуренция, създадена от другите дунавски общини в България.“, заяви Пенчо Милков.

С изграждането на втори мост над река Дунав при Русе ще се създадат възможности за подобряване обслужването на границата и разрешаване проблема с трафика на тежкотоварни автомобили.

Освен упълномощаването на кмета, този четвъртък ще се гласува и одобряването на представител на Община Русе за участие в работната група, която ще реализира проекта. Като такъв е посочен зам.-кметът Магдалина Илиева.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X