https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПонтон с атракции заменя плаващ басейн в Русе

Понтон с атракции заменя плаващ басейн в Русе

Концесионерът на пристанището „Порт Пристис“ ООД предлага да измени Инвестиционната си програма, като през 2023 г. изгради понтон с атракции, а не плаващ басейн. Това става ясно от внесената за разглеждане в Общинския съвет докладна.

Съгласно концесионния договор, инвестиционната програма през 2023 г. се планира изграждане на понтон с преходен мост – плаващ басейн. Размерът на инвестицията е 50 хил. лева и включва изграждане на плаващ басейн с постоянно течаща вода от р. Дунав, т.е. плаващ басейн в руслото на реката в зоната на корабно място №8 (бившият конски плаж). От РЗИ обаче са излезли със становище, че използването на постоянно течаща вода от Дунав не е възможно, защото качеството на водата от реката не отговаря на изискванията на действащите нормативни документи. В подкрепа на това са заповедите, издадени от кметове на градове по поречието на реката за забрана на къпането в р. Дунав.

Затова концесионерът предлага да направи понтон с преходен мост – за културно-масови, обществени и атракционни дейности. Общата стойност на предлаганата за изпълнение през 2023 г. инвестиция ще бъде в размер на 115 хил. лева. Средствата са предвидени за преустройство и реконструкция на плаващо устройство понтон №4, закупуване и монтиране на два преходни моста с дължина 20 м и ширина 2 м, полагане на антикорозионна защита на всички метални части с последващо цветово аранжиране на отделните зони, присъединяване на корабното място към новоизградената довеждаща ВиК и електро инфраструктура, специализирана механизация за монтажа на съоръженията.

Очаква се на следващата сесия на местния парламент старейшините да решат дали приемат предложението.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X