https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАнгел Русев след контузията в Богота: Бях в шок, не знаех къде...

Ангел Русев след контузията в Богота: Бях в шок, не знаех къде съм

“Бях в шок. За първи път изпадам в подобно състезание. Не знаех къде съм.”, това заяви специално пред bTV щангистът Ангел Русев.

Той сътвори подвиг в категория до 55 кг на световното първенство по вдигане на тежести в Богота. Русев не спечели медал, остана шести, но волята му да воюва до последните си сили и да не се предаде пред ужасяващата болка в рамото, трябва да служат за пример на всички.

“Едва когато единия от съдиите ми вдигна ръката и като се огледах наляво и надясно и видях светлините, едва тогава се опомних, че съм в залата.”, разказва европейският шампион, който остана шести в своята категория в колумбийската столица.

При последния си опит на 145 кг в изтласкването, българинът колабира на подиума, а гледката бе потресаваща.

“Преди опита си повтарях, че ще се справя, че мога да го направя, че ще успея. След това, дори и в момента, в главата ми се въртят мисли, че съм се провалил. За едни може да е успех да са шести в света, за мен това е твърде далеч от медалите.”, признава една от младите надежди на родната тежка атлетика.

Русев контузи рамото си още в първото движение – изхвърлянето, но отказа да послуша треньорите си и да прекрати участие: “Не исках да спирам, толкова време съм се борил, не съм отишъл до Колумбия за един опит на световното.”

Ангел Русев тепърва ще бъде подложен на обстойни медицински прегледи, за да се установи точната степен на травмата и едва тогава да се прогнозира кога може да се завърна на подиума.

“Човек трябва да се бори за мечтите си. В спорта няма “не мога”, в спорта има само “не искам”. Исках да дам пример и на сестра ми, и на всички млади спортисти, че не бива да се предават пред болката и разочарованието.”

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X