https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГЕРБ иска санкции при отказ за кръвен тест при управление на МПС...

ГЕРБ иска санкции при отказ за кръвен тест при управление на МПС след употреба на алкохол

ГЕРБ – СДС внесе предложение за промяна в НК за санкции при отказ за кръвен тест при управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във Фейсбук.

“Нужна е и актуализирана стратегия за борба с наркотиците – не само документ, а цялостна, действаща, всеобхватна и ангажираща обществото ни концепция”, допълва тя.

По думите й са необходими нови възможности за лечение на наркозависимите, психотерапевтични програми и превантивни центрове със специален фокус към непълнолетни и малолетни лица.

Атанасова акцентира върху безплатни програми и психологична подкрепа за семействата на употребяващи наркотици или наркозависими непълнолетни и малолетни.

“Нужно е преодоляване на стигмата и откровен разговор за проблема. Време е да действаме! Заради децата на България. Незабавно! Заедно!”, посочва Атанасова.

Прокуратурата и МВР заслужават подкрепа в усилията им срещу разпространението на наркотици. Когато институциите си партнират срещу толкова общественоопасна дейност е задължително да получат и необходимите законови инструменти за реализиране на целите си”, категорична е Атанасова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X