https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНинова: Докрай ще се боря срещу джендър-идеологията

Нинова: Докрай ще се боря срещу джендър-идеологията

Докрай ще се боря срещу джендър-идеологията. От ПЕС и Социалистическият интернационал искат да прекрачим Конституцията и законите си и за приемем тертия пол. С това като жена и майка никога няма да се съглася. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването “Лице в лице” по БТВ.

Тя коментира завършилия неотдавна конгрес на Социнтерна, на който кандидатурата й за вицепрезидент е била отстранена поради позицията й срещу Истанбулската конвенция. В предишния мандат на СИ Нинова бе вицепрезидент на световната лява организация.

Имах предложение отново за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Обаждаха ми се да се оттегля. Заличиха ме. Причината е едно писмо на президента на СИ Жени, в което се казва, че не признаваме третия пол и затова не мога да бъда в ръководството на Социнтерна, разказа в ефир Корнелия Нинова.

Казват ни – нямат никакво значение вашите закони, ще се съобразявате с нас, ще приемате Истанбулската конвенция и джендър идеологията, третия пол. Аз с това ще се боря. И, ако това е въпросът на модерното ново ляво, трябва сериозно да го обсъдим, каза тя.

Разговорът в студиото започна с темата “Шенген”.

Решението за Шенген е обидно и унизително, като към държава втора ръка, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Това е политическа присъда за несвършена работа, категорична бе лидерът на БСП. Тя коментира така решението на вътрешните министри в ЕС да приеме в зоната за свободно движение Хърватия, но не и България и Румъния.

Нинова изтъкна, че българските институции също трябва да направят не малко, за да покажат, че сме достойни за Шенген.

И даде примери.

Главният прокурор да оповести резултата от проверката за оградата на границата, за строежа и поддържането на която БСП отдавна даде сигнал.

Служебният кабинет да внесе бюджет, в който да се предвидят средства за граничните полицаи.

“Трябва много внимателно да се вслушаме в това, което ни казват като бележки. Най-вече темата с миграцията. Трябва да се предприемат конкретни мерки и то от всички институции. Ние предлагаме нещо конкретно да се свърши.

Съдебната власт и по-точно г-н Гешев, главният прокурор, да оповести резултата от проверката, която ние инициирахме преди 4-5 години за строителството на оградата. Имаше разследване, резултат няма”, бяха точните думи на Нинова.

“Служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, в който да предвиди: бройки за гранични полицаи, заплати за тези полицаи, средства за облекло, всичко, което им е необходимо. Това е задължение на служебния кабинет, те отказват да го изпълнят. Тоест, ако всяка институция си свърши задълженията на нивото на нейните правомощия, можем да покажем реални резултати, освен да ходим по студията и да се вайкаме. Това е политическа присъда за несвършена работа”, допълни тя.

Нинова коментира и възможността за кабинет и срещата с носителя на първия мандат – проф. Николай Габровски по-рано през деня.

Проф. Габровски олицетворява политиката на ГЕРБ. Отидохме на среща с кандидата за премиер с първия мандат от уважение към него, категорична бе лидерът на левицата.

“Отидохме на срещата с проф. Габровски от уважение към него и да му кажем, че няма да го подкрепим. Той в този момент олицетворява ГЕРБ и политиката на ГЕРБ, ние поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ, така че няма как да направим този компромис независимо кой застава начело”, обясни Корнелия Нинова.

По отношение на евентуални преговори с „Продължаваме промяната” за кабинет с втория мандат Нинова заяви, че от партията на Петков и Василев са затворили тази възможност, заявявайки, че ще върнат мандата.

„Да не коментираме втория и третия мандат под условие „ако”, да изчакаме. Като им дадат мандат, ако ни поканят, ще разговаряме”.

На въпрос ще участва ли БСП в правителство с третия мандат, Нинова заяви, че до този момент в партията не са обсъждали третия мандат и няма да го направят, докато не бъде връчен.

„Не изключваме възможността през третия мандат да има правителство. Това остава, а и това вече е наложително. Имаме нужда от стабилност, цели системи се разпадат в държавата. Вижте какво става в МВР – с престъпността, с дрогираните шофьори, с убийствата по пътищата.

Няма политическа стабилност, няма център на власт, няма политическа отговорна. Служебният кабинет не изпълни най-важната си задача – да внесе бюджет”, подчерта тя.

Нинова каза, че никой от напусналите БСП не се е отзовал на призива й да се върне в партията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X