https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНинова: Истанбулската конвенция въвежда в европейското законодателство трети социален пол

Нинова: Истанбулската конвенция въвежда в европейското законодателство трети социален пол

Вчера ЕК подкрепи Истанбулската конвенция. Ние от БСП в 4-то поредно Народно събрание внасяме Закон за борба срещу домашното насилие, но зад паравана на тази благородна кауза Истанбулската конвенция въвежда в европейското законодателство трети социален пол, различен от биологичния мъж или жена. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Нинова подчерта, че през 2017г. ГЕРБ са внесли в НС ратификацията на Истанбулската конвенция и БСП са спрели ратификацията. “От този момент върху нас се изсипа огънят на ада. Натиск отвън, компромати срещу БСП, заплахи от политическото ни семейство ПЕС за изключване, осмиване на БСП за това, че е остаряла, консервативна, за това, че защитава българската конституция. Оттогава до ден днешен сме подложени на ужасяващ натиск. Това е най-тежката битка в политическия ми живот“, подчерта тя.

Лидерът на БСП посочи, че партията е удържала на нападките във времето. “Вчера ЕК ратифицира конвенцията, което означава, че това става съюзно право, европейско право, което стои над националното”, уточни тя и посочи, че шест държави са против ратифицирането на конвенцията.

Тя отбеляза, че български евродепутати са подкрепили конвенцията, отказа да коментира решението на евродепутати от други партии, но не спести думи за евродепутати от БСП. “Вчера Сергей Станишев и Елена Йончева са гласували “за”, а другите колеги от БСП са се скатали. За тези хора, наши и ваши, няма конституция на България и решения на КС, няма такова нещо. За тези хора няма значение мнението на 80% от българските граждани”, добави Нинова.

Нинова призова за подкрепа на референдума на БСП за забрана на джендър идеологията в училищата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X