https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноПредстои традиционното Коледно надиграване в Русе

Предстои традиционното Коледно надиграване в Русе

На 17 декември, събота, от 18:00 ч., зала „Дунав” отново ще оживее в ритъма на фолклорните танци по време на традиционното „Коледно надиграване“. По традиция, атрактивното събитие, което е част от тазгодишния Коледно-новогодишен фестивал на Община Русе, обещава на почитателите на фолклора много настроение и динамика.
Публиката ще има възможността да се наслади на завладяващите изпълнения на изявени русенски фолклорни танцови ансамбли, сред които ФТТ „Найден Киров“ с участие на всичките си формации, ансамблите „Зорница”, „Здравец”, „Русчуклийче“ при ОбДЦКИ и „Зора“ при ОМД в Русе. В надпреварата ще се включат и популярните русенски клубове за народни танци: „Играорци”, „Нашенци“, „Фламинго Етно“, „Жълтица“ и „Родолюбец“.

В конкурса ще се състезават танцови двойки в три възрастови категории: от I до IV клас, от V до VIII клас и от IX до XII клас, а професионално жури, съставено от хореографите Ренета Стефанова, Боян Тончев и Йордан Йосифов, ще има нелеката задача да определи майсторите на фолклорния танц. В конкурсната програма, освен признанието на журито и аплодисментите на всички зрители в залата, победителите ще получат грамоти за участие, както и атрактивни награди, осигурени от Община Русе.

По традиция, публиката също ще има възможност да покаже танцовите си умения. В категория „Зрители“ всеки желаещ ще може да се включи в надиграването.
Правото да се състезават за Приза Мис и Мистър Танц 2022 ще имат класиралите се на първите три места състезателни двойки от всички категории, както и отличените в надпреварата на публиката участници.

Както всяка година и тази оркестърът на ФТТ „Найден Киров“ ще подкрепя със своите изпълнения надиграващите се състезателни двойки.

За девета поредна година ще бъде присъдена престижната Награда за най-артистично изпълнение, учредена от ФТТ „Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореограф Иван Донев.

Водещ на фолклорния празник ще бъде актрисата от Държавен куклен театър – Русе Деница Дончева.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X