https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКонтрабанда на "Дунав мост": Пресечен е опит за нелегално пренасяне на близо...

Контрабанда на “Дунав мост”: Пресечен е опит за нелегално пренасяне на близо 59 000 медикамента

олямо количество парфюми, текстилни стоки и сексуални стимуланти на запазени марки са открити в микробус на граничния пункт “Дунав мост” при Русе. Той е бил с турска регистрация е бил спрян при съвместна проверка на митнически и гранични служители.

Пресечен е и опит за нелегално пренасяне на близо 59 000 медикамента. По-вероятно е стоките да са предназначени за друга територия. Според началник отдел “Борба с наркотрафика” в Митници – Русе Ангел Боянов стоките не са били декларирани.

“Товарният микробус по думите на превозвача са натоварени негови лични вещи. При проверка обаче служителите установяват, че сред вещите му има множество пакети под формата на пратки. Впоследствие се оказват контрабанда. Сексуалните стимуланти са под формата на сашета, флакони и кремове. Всички стоки се задържат в склада на митницата. След съдебното производство част от тях са продавани в търгове, останалите се унищожават”, обясни Боянов. И допълни, че голяма част от заловените стоки са алкохол, цигари или наркотици.

Опашките от тирове на граничния пункт продължават.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X