https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНА ЖИВО: Народното събрание гласува кабинета „Габровски”

НА ЖИВО: Народното събрание гласува кабинета „Габровски”

Проектокабинетът „Габровски” влиза за гласуване в пленарната зала. Това е първа точка от дневния ред на депутатите. Досега четири партии категорично отказаха да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ-СДС. Това са „Продължаваме Промяната”, БСП, „Демократична България” и „Възраждане”.

Ако първият опит за съставяне на редовен кабинет не успее, президентът трябва да връчи втория мандат на следващата по големина парламентарна група – „Продължаваме Промяната”.

На влизане в сградата на Народното събрание Деница Сачева от ГЕРБ каза, че се надява отговорните и разумни депутати да гласуват за правителството на проф. Николай Габровски.

Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната” заяви, че парламентарната група на партията ще гласува единно против предложение от ГЕРБ-СДС кабинет.

Според Рамадан Аталай от ДПС обществото очаква един стабилен кабинет. “Ние по всяка вероятност ще подкрепим кабинета на Габровски с много големи компромиси”, уточни депутатът.

Докато депутатите гласуват, от Гражданско сдружение БОЕЦ организират протест пред сградата на парламента. Оттам смятат, че голяма част от номинираните за министри били компрометирани политически лица.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X