https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМъж опита да прегази две бездомни кучета в Русе, удари едното

Мъж опита да прегази две бездомни кучета в Русе, удари едното

Непредизвикана агресия към кучета. Случаят е от Русе. Зрител на NOVA, който се грижи за кучетата в района, изпрати сигнал. От охранителни камери в индустриална зона се вижда как шофьор се опитва да прегази две лежащи на улицата кучета и успява да удари едното.

Ивайло Цонев чува кучешки вой, изтичва на улицата и вижда животното със счупен заден крак. Видял и отдалечаващата се кола на извършителя. Казва, че кучетата са бездомни, но хората наоколо се грижели за тях.

„Кучето беше много уплашено, избяга. Търсихме го до вечерта, на сутринта се върна и дойде. Със съдействието на Общински приют го хванахме, защото беше много уплашено и го заведохме на лекар”, каза Ивайло Цонев. Той обясни, че блъснатото животно вече е оперирано и му е поставен имплант в крака.

Според Жени Попова, която е управител на Общински приют за безстопанствени животни в Русе, законът е много добър, но не се прилага в пълната му цялост. Тя апелира за прилагане на максималните присъди за подобни деяния, а именно затвор. „Това ще бъде като превантивна мярка за следващи такива ситуации”, смята Попова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X