https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора80 години по-късно: В Русе отново се проведе благотворителна бална вечер

80 години по-късно: В Русе отново се проведе благотворителна бална вечер

В съботната вечер на 17 декември 2022 година за първи път в Русе, след 80 години забрава, традициите оживяха. Бъдещи командири на Българската армия, доблестни момчета и момичета, изпълниха с тържественост Военен клуб Русе. Военен духов оркестър изпълняваше виенски маршове, докато в униформи и бални рокли курсанти танцуваха валс, а млади, можещи и знаещи лица на Русе, за които никой не говори, бяха там, за да оставят своя траен отпечатък за добруването на града.

Така Сдружение „Мисия Градеж“ изтупа от прахта забравената традиция за отдаване на Благотворителни бални вечери във Военен клуб Русе. В рамките на вечерта бяха представени 10 успешни идеи, реализирани от млади русенци, на възраст до 40 години, избрали да останат в родния си град, сбъдвайки тук своя потенциал. Нарекохме ги “Дръзките млади”. Така демонстрираме уважение към тях и техния труд, а същевременно даваме пример за подражание на подрастващите.

Занапред Благотворителната бална вечер за промоцията на “Дръзките млади“ ще бъде кулминационното събитие и запазената марка на Сдружение „Мисия Градеж“, което ежегодно ще се провежда през месец декември в присъствието на „ключовите“ участници в обществения живот на града, за да носи то добавена стойност за икономическия просперитет и благоденствието на Русе и русенци.

Сред имената на припознатите като успешни млади лица на града в първото издание на Благотворителния бал за промоция на „Дръзките млади“ попадат:

– Александър Маринов – земеделски производител, основал със собствени средства пчелна ферма „Буркан с мед“

– Ангел Русев – европейски шампион по вдигане на тежести

– Даниел Петров – земеделски производител и най-големият производител на моркови в Северна България

– Десислава Тодорова – предприемач и основател на MOTORETTA България

– Деян Станков – търговски директор на „Астра Биоплант“

– Зорница Петрова – основател и ръководител на частна „Танцова компания Петрова“

– Момчил и Симеон – създатели на концепцията за здравословно и балансирано хранене в ежедневието FITNESS CHEF

– Никола Илчев – създател на eCommerce Academy

– Николай Димитров – класически и джаз пианист, композитор и професионален нотописец

– Пламен Манев – съосновател на HYPE software

Всеки получи Сертификат за значим принос в областта на своето начинание.

Сдружението “Мисия Градеж” посвещава усилията си на това един ден в Русе да бъдат обособени нови градски центрове, символи на традициите в града за следване на курса на дръзновението, на иновативното, първото и устойчивото. “Ние си мечтаем един ден в Русе вместо да се рушат паметници на културата, да се издигат паметници на личности, символи и образци – на поведение, на мислене, на подражание. Такива, които да мотивират и да събират около себе си млади хора. По този повод благотворителността посвещаваме на каузата за обособяване на културни средища по райони в града, където да се случва култура и да се събират млади хора.”

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X