https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИван Гешев награди окръжния прокурор на Русе

Иван Гешев награди окръжния прокурор на Русе

Иван Гешев награди граждани, оказали помощ при тежки транспортни инциденти. Отличия за висок професионализъм получиха прокурори и следователи.

Днес, 20 декември, на официална церемония в Съдебната палата в София главният прокурор на Република България Иван Гешев награди трима граждани, оказали помощ на пострадали при два тежки транспортни инцидента. Старши инспектор Върбан Петков от Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” във Варна, Кръстьо Буцев и Жоро Соваджиев получиха плакети „За заслуги“ на Прокуратурата на Република България (ПРБ).

„Награждавам трима големи българи за нещо, което рядко се случва – да помагаш на другите. Това е рядкост във времена, в които омразата струи отвсякъде. Доброто трябва да се награждава, да се поощрява и да се гордеем, че такива хора са между нас, че продължава да има такива българи“, заяви главният прокурор.

Старши инспектор Върбан Петков е оказал помощ и е предотвратил ситуация с жертви при пожар във влак край Каспичан на 3 ноември 2022 г., а Кръстьо Буцев и Жоро Соваджиев са се притекли на помощ при пътнотранспортното произшествие с автобус близо до село Младиново на 11 декември 2022 г.

По време на церемонията бяха наградени и прокурори, и следователи, отличили се с работата си по обществено значими случаи през годината.

За проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения заместник главният прокурор по разследването и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов получи кортик на Прокуратурата на Република България „За заслуга“.

„Благодаря за високата оценка, това е оценка и за работата на всички следователи в НСлС“, каза Борислав Сарафов и подчерта високия професионализъм на екипа, с който работи.

Плакети „За заслуга“ за всеотдайната им работа през годината получиха и заместник главните прокурори Красимира Филипова, Даниела Машева, Пламена Цветанова и Десислава Пиронева. С награда бе отличена и Сийка Милева, говорител на главния прокурор и прокурор във ВКП.

Иван Гешев връчи колективна награда на магистратите от отдел 6 на Софийска градска прокуратура (СГП). „Вие знаете колко усилия ви е струвало да се приемат делата на закритата Специализирана прокуратура в много кратки срокове и да не нарушим закона. Знаете, че законът бе приет в рамките на дни, не уреждаше почти нищо и отваряше редица проблеми, които се наложи да се решават в движение. Доказахме, че заедно можем да минем през неща, които се смятаха за невъзможни. Показахме, че въпреки политическия натиск работим в интерес на хората, че сме екип и това ще продължи“, каза главният прокурор.

Награди за отлично изпълнение на служебните задължения – плакет „Прокуратура на Република България“, „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“ и отличие „Служебна Благодарност“, получиха прокурори от Върховна касационна прокуратура, Върховна административна прокуратура, Софийска градска прокуратура (СГП), от окръжни прокуратури в страната, от военните прокуратури, както и следователи от НСлС, от сектор 04 „Специализиран“ към СГП, София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе – награда получи окръжният прокурор Георги Георгиев.

Иван Гешев изрази своята благодарност и признателност към всички прокурори и следователи от страната, като им пожела светли празници, здраве и професионални успехи през 2023 година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X