https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНамериха изчезналия северен елен от Липник

Намериха изчезналия северен елен от Липник

Северният елен, който изчезна от лично стопанство в разградското село Липник преди седмица, е открит невредим. Собствениците му го издирвали с помощта на доброволци дни наред. В неделя обявиха публично, че дават награда от хиляда лева на човека, който открие северния елен.

Стопанката му Христина Панчева разказва, че във вторник сутринта добичето напуснало фермата и поело в посока към близкия язовир до село Липник. После било забелязано по полето и пътищата в посока село Дянково. Еленчето е социално, казва Христина, не се плаши от хора.

Фамилията, собственик на северния елен, реши да обяви парична награда от 1000 лв. за намиране на животното. Ден след призива на Христина двама млади мъже са открили елена в гората между селата Дянково и Липник.

Те са получили и обявената награда. Животното било много стресирано, тъй като през почивните дни имало ловци в района, но иначе състоянието му е добро, поясни Христина Панчева. Северният елен е прегледан от ветеринарен лекар, който също потвърдил, че е добре.

По предварителен план с Община Русе и с РИОСВ-Русе екзотичното животно трябваше да бъде в центъра на Русе по коледните празници. Очаква се плановете на собствениците на елена да не се променят, а да се забавят с няколко дни и ако еленът е в добро здравословно състояние, ще радва децата на Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X