https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългария180 млн. евро за бизнеса по Плана за възстановяване и устойчивост

180 млн. евро за бизнеса по Плана за възстановяване и устойчивост

180 милиона евро стават достъпни за български предприятия след подписване на споразумение между Министерството на иновациите и Европейската инвестиционна банка. Парите ще бъдат достъпни за бизнеса след
ратифициране на споразумението в Народното събрание.

“Успяхме да договорим нещо изключително важно от гледна точка на предприемаческата екосистема у нас – сериозен ресурс ,който ще подкрепи и заздрави образа на нашето министерство като министерство на предприемачите , младите и интелигентни хора”, каза Александър Пулев, министър на иновациите и растежа.

“С тези 180 милиона в различните инструменти ние ще подкрепим иновациите растежа смарт инфраструктурата, всичко това, от което бизнесът се нуждае, за да може да посрещне предизвикателствата”, каза Лиляна Павлова, вицепрезидент на ЕИБ.

“Тези средства са, не само навременни, но според мен те са и подходящи като обем, за да подкрепят малките и средни предприятия в България. След ратифициране на подписаното днес споразумение в Народното събрание ще бъдат открити процедури за кандидатстване от страна на малкия и средния бизнес у вас”, каза Хуберт Котони, директор на ЕИФ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X