https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЛавров: Във Вашингтон кроят планове за физическото отстраняване на Путин

Лавров: Във Вашингтон кроят планове за физическото отстраняване на Путин

„Някой във Вашингтон крои планове за физическото отстраняване на руския президент. Владимир Путин.“ Това заяви в интервю руският външен министър Сергей Лавров, пише Би Би Си, като цитира ТАСС.

“Вашингтон стигна най-далеч: някои „неназовани служители“ от Пентагона действително заплашиха да нанесат „удар с обезглавяване“ срещу Кремъл, заплашвайки по същество с физическото ликвидиране на руския държавен глава. Ако някой наистина има такива идеи, трябва много добре да помисли за възможните последици от подобни планове“, казва още Лавров.

Той не уточнява източника на тази информация, но данните, които дава, съвпадат със статия, която се появи в Newsweek на 29 септември – руското посолство в САЩ реагира на нея с възмущение малко след публикуването, пише Би Би Си.

Ако наистина става дума за него, министърът също не споменава контекста. Статията излезе в момент, когато Кремъл заплашваше да използва ядрените си оръжия (през последните седмици тези заплахи зачестиха). В материала се обсъжда как САЩ биха действали, ако Русия изпълни тези заплахи.

Събеседниците на Newsweek подчертават, че дори тогава САЩ вероятно няма да отговорят с ядрени оръжия, освен ако не бъде атакувана собствената им територия, и в този контекст допускат неядрени алтернативи, включително “удар с обезглавяване на Путин в сърцето на Кремъл.

Въпреки това представители на американската администрация, включително лично президентът Байдън, неведнъж са заявявали, че не се стремят да свалят режима на Путин, въпреки че дълбоко се противопоставят на неговите действия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X