https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов: Може да има кабинет с третия мандат

Борисов: Може да има кабинет с третия мандат

ГЕРБ-СДС може да подкрепи правителство при третия мандат, особено ако той отиде при “Демократична България”. Това се разбра от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция.

Според него има достатъчно мнозинство по ключовите въпроси, засягащи евроатлантическите ценности, включително помощта за Украйна и Шенген. Вторият мандат на “Продължаваме промяната” няма да набере достатъчно подкрепа, смята Борисов.

“Третият мандат, не можем да влияем на президента, разбира се, но при правилен избор от негова страна, особено ако е в посока “Да, България” – има голям шанс да се направи правителство. Да, трудно ще е, но ако се направи програмно правителство, подобно на нашето с професор Габровски, мисля че може да се изпълни”, каза бившият премиер.

Припомняме, че ГЕРБ-СДС не успя да реализира първия мандат с премиер Никола Габровски, а вторият ще бъде връчен от президента Румен Радев на “Продължаваме промяната”, които предложиха за министър-председател акад. Николай Денков.

Очаква се ПП да получат мандата през първата или втората седмица на новата година, според думите на Радев. Той не е заявил на кого би дал третия мандат, но припомняме, че наскоро с лидерите на “Демократична България” той влезе в остър спор по темата за военна помощ за Украйна.

От ПП търсят подкрепа за съвместна декларация с приоритети за управление. Досега от ГЕРБ-СДС са обявили, че не биха подкрепили правителство на “Продължаваме промяната”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X