https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев заговори за растящи рискове пред националната сигурност

Радев заговори за растящи рискове пред националната сигурност

Радев заговори за растящи рискове пред националната сигурност

Със свой указ държавният глава Румен Радев назначи полковник Христо Венциславов Ганецовски за заместник-командир на Съвместното командване на силите, считано от 1 януари 2023 година. Той бе удостоен и с висше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от същата дата.

Церемонията по награждаването започна с химна на Република България. Присъстваха министърът на отбраната Димитър Стоянов, началникът на отбраната, генерали, адмирали и офицери.

„За мен е чест в изпълнение на конституционните ми правомощия да удостоя с висше военно звание офицер от Българската армия. Бригаден генерал Ганецовски, удостояването ви с ново звание и длъжност е израз на вашите усилия през годините за развитието на Въоръжените сили, издигането на техния авторитет и признание за вашите професионални и лични качества. Назначаването ви за заместник-командир на Съвместното командване на силите означава и много по-голяма отговорност на вашата дейност. Динамичните промени в геополитически контекст и растящите рискове пред националната и колективна сигурност изискват Въоръжените сили в много по-динамичен порядък да развият адекватни отбранителни способности, висока подготовка на щабовете и формированията, повишена оперативна съвместимост с нашите съюзници. Всичко това налага ефективно командване и управление на всички нива. На вас се пада отговорността да бъдете важна част от тези процеси. Макар и на оперативно ниво,. Съвместното командване на силите остава важна част от процесите по планиране и подготовка на съвместни операции по трите мисии на Въоръжените сили на планиране и ръководство на съвместни национални и многонационални операции“, заяви в речта си Румен Радев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X