https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСлужители от Областната управа в Русе подпомогнаха кризисната трапезария на БЧК

Служители от Областната управа в Русе подпомогнаха кризисната трапезария на БЧК

Плодове и пакетирани сладки получи кризисната трапезария на Българския червен кръст /БЧК/ в Русе, която подпомага бездомни и скитащи лица. Хранителните продукти бяха осигурени от Областната администрация и съответно доставени от нейни служители, а инициативата бе подкрепена от областния управител Анатоли Станев.

„Надявам се по този начин да дарим усмивка и да направим празниците на тези хора, които са в наистина много тежко положение, поне малко по-поносими“, коментира Станев. В трапезарията, намираща се на ул. „Гурко“ 10, се предоставят топла храна и напитки за повече от 40 нуждаещи се без доходи. Хората, които посещават кризисния център, не са обхванати от други социални услуги, припомнят от БЧК.

Това бе и водещата причина областният управител да избере през настоящата година да бъде подпомогната именно тази услуга, която съществува вече 11-а поредна година и не е прекъсвала своята дейност дори по време на Ковид-пандемията. По традиция всяка година екипът на администрацията посещава различни социални институции и съдейства за реализирането на разнообразни инициативи. Областният управител благодари на целия екип на БЧК и на директора на организацията в крайдунавския град Антоанета Ябанозова. „Високо оценявам дейността на всички вас и съм ви признателен за усилията, които полагате непрестанно в помощ на най-уязвимите“, заяви Станев.

Доставените храни включват близо 15 килограма банани, както и вафли, сухи пасти и бисквити. Те би трябвало да стигнат поне до края на следващата седмица. Благодарни сме за това, което се прави за нас тук. Тук е мястото, където срещаме разбиране, а персоналът винаги ни подкрепя, споделиха дошлите в трапезарията.

Същевременно няма как да не бъде отбелязан и изключителният принос на  административния директор на лечебни заведения „Медика“ и председател на Общинския съвет на БЧК-Русе Алисе Муртезова. Тази година тя е основният дарител, благодарение на когото се осигурява топла храна през целия период на работа на кризисната трапезария. Предвижда се тя да продължи да работи до края на идния февруари, а при необходимост и през месец март 2023-а. В кризисната трапезария всеки може да получи топли дрехи и чорапи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X