https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПрезидентът прие и изслуша артисти от Народния театър

Президентът прие и изслуша артисти от Народния театър

Позитивно е, че въпреки проблемите актьорският състав на Народния театър е сплотен и получава признанието на публиката. Това заяви президентът Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с представители на трупата на Народния театър „Иван Вазов“, които по-рано този месец изпратиха отворено писмо до него.

Държавният глава подчерта, че институциите трябва да бъдат партньор на хората на изкуството и да съхраняват достойнството им, така че артистите да усещат подкрепа и да имат свободата и спокойствието да работят.

Народният театър да не се превръща в заложник на политически амбиции, призоваха артистите по време на срещата. Те определиха като недопустима политическата намеса през последните седмици в работата на театъра и изразиха подкрепата си за работата на неговия директор Васил Василев. Артистите подчертаха също така, че отворените им писма до медиите и институциите изразяват позицията на огромното мнозинство от екипа на театъра и с тях демонстрират солидарност и защитават честта и авторитета на трупата и на културната институция.

По думите на артистите всеки има право на своите политически убеждения, но политиката има място единствено на сцената на театъра, а не и зад кулисите, нито да експлоатира междуличностни конфликти или да води до опити за политическо вмешателство отвън. Те оправиха призив за нормализиране на обстановката в театъра, за което е необходимо да бъдат преустановени спекулациите и каквато и да е политическа намеса.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X