https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусе посрещна 2023 година с впечатляваща заря

Русе посрещна 2023 година с впечатляваща заря

Стотици русенци и гости на града изпълниха площад „Свобода“, включвайки се в тържествата по случай посрещането на Новата година.

По традиция Община Русе организира богата програма, която започна с талантливите русенски музиканти от рок групата „Сода Акустик“. Те създадоха много настроение с невероятните изпълнения на златни български хитове.

Празничната атмосфера бе допълнена от танцово съревнование, в което на място, под ритмите на салса, бачата и ръченица, импровизираха 3 танцови двойки, борещи се за оценките на публиката.

Големият гост-изпълнител на вечерта бе обичаната Поли Генова. Тя зарадва присъстващите със своите хитове и парчета от най-новия ѝ албум „По-добрата Коледа“. Певицата отправи и специално послание към русенци за новата година – да не се отказват пред трудностите и да не загубват вярата в доброто и в любовта, с песните “На инат“ и „If love was a crime”.

„Нека 2023 година е различна за всички нас. Да останат назад тревогите и всичко, което ни разединява. Нека намерим сили да се грижим един за друг и да правим най-доброто, на което сме способни, за нашата общност!“, поздрави русенци кметът Пенчо Милков.

Минути преди полунощ на видеостена прозвуча и новогодишното слово на президента на Република България Румен Радев, последвано от пищна заря. По традиция на площада се изви Дунавско хоро от стотиците граждани, дошли да посрещнат новата година с надежда. Те си пожелаха тя да донесе мир по света и здраве на семействата им.

В празничната нощ русенци и гостите на града се възползваха и от безплатно пътуване по всички тролейбусни линии на градския транспорт. Придвижването бе осигурено от Община Русе и „Общински транспорт Русе“ ЕАД.

Снимка: Сергей Драганов
Снимка: Димитър Кънчев
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X