https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПрезидентът връчва втория мандат на "Продължаваме промяната" днес

Президентът връчва втория мандат на “Продължаваме промяната” днес

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание – тази на “Продължаваме промяната“. Мандатът ще бъде връчен на кандидата на партията за министър-председател – акад. Николай Денков.

Народните представители не одобриха кандидатурата за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски, който получи първия мандат за съставяне на правителство. “За” него гласуваха 113 депутати, “против” бяха 125. Подкрепа за кандидатурата на проф. Габровски за премиер с първия мандат дойде от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, на ДПС и “Български възход”, но гласовете на депутатите от тези партии не достигнаха.

По правилник, когато кандидатът за премиер не е одобрен от НС, следващите 2 решения за структура и състав на кабинета не се гласуват. Днес от “Продължаваме промяната” канят парламентарните групи да изчистят крайния текст на тези приоритети и задачи, да го оформят като програмна декларация с очакванията на 5 януари тя да бъде включена за гласуване в пленарна зала. Ако тази декларация не бъде приета от парламента, от “Продължаваме промяната” ще върнат мандата за съставяне на кабинет.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X