https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМобилен екип ще спасява русенци от старите им уреди

Мобилен екип ще спасява русенци от старите им уреди

Мобилен екип в града ще събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване по желание на гражданите. Заявките се приемат ежедневно, включително и през почивните дни, на безплатен национален телефон 0800 14 100 от 08:30 ч. до 19:30 ч. Изпълнението на поръчките се извършва ежедневно в рамките на работната седмица.

Това стана възможно, след като Община Русе поднови договора си с дружеството „Елтехресурс“ АД, което извършваше и досега разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) от населението на територията на общината.

Ето и кои видове излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, за което може да се подаде заявка до фирмата: хладилници, замразители и уреди за съхранение на замразени продукти, оборудване, което автоматично доставя изстудени продукти, климатични инсталации, оборудване за изсушаване на въздуха, термопомпи, маслени радиатори и други топлообменни уреди, които използват други течности вместо вода за топлообмен.

Разделно се събират още екрани, монитори и оборудване, част от което са екрани с повърхност, по-голяма от 100 cm2; лампи. Големи уреди (всеки от външните размери е над 50 см), включително и домакински уреди; информационно-технологично и телекомуникационно оборудване; потребителско оборудване; осветителни тела; оборудване за възпроизвеждане на звук или образ, музикално оборудване; електрически и електронни инструменти; играчки, уреди за спорт и отдих; медицински изделия; инструменти за мониторинг и контрол; автомати; оборудване за генериране на електрически ток. Събират се също и малки уреди (нито един от външните размери не надвишава 50 см), включително домакински уреди; потребителско оборудване; осветителни тела; оборудване за възпроизвеждане на звук или образ, музикално оборудване; електрически и електронни инструменти; играчки, уреди за спорт и отдих; медицински изделия; инструменти за мониторинг и контрол; автомати; оборудване за генериране на електрически ток.

Гражданите могат да предават и малко информационно-технологично и телекомуникационно оборудване като нито един от външните размери да не надвишава 50 см.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X