https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияВолен Сидеров може да влезе в затвора

Волен Сидеров може да влезе в затвора

Волен Сидеров може да влезе в затвора

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров може да влезе в затвора, ако не изплати в срок гаранцията от 10 хиляди лева, пише “Филтър”.

В обвинението са събрани пет случая от миналия декември до 8 юли 2022 г.

“Най-вероятно ще успея да платя сумата, но поръчителите на поредната саморазправа с мен издебнаха празниците, за да ми оставят малко работни дни за реакция. През 2020 г. ми бяха сложили гаранция от 100 хиляди лева. Сега същият съд я намали на 10 хиляди… Принудиха ме да влизам в дългове.

Преди това тези хора трябваше да проверяват какви доходи имам, тъй като отдавна не съм на заплата, нито в парламента, нито в Столичния общински съвет.

Водя се на 1700 лева в телевизия “Алфа”, която едва мъждука. Ще направя всичко възможно да внеса парите. В противен случай ще ме обявят за общодържавно издирване и ще ме задържат под стража. Този път обаче няма да се предам и ще се боря докрай. Ще сезирам всички възможни международни институции.

Плановете им са да ме вкарат в затвора, но оттам ще изляза с подновена и много по-силна “Атака”.

Екипът на лидера на “Атака” работи по въпроса откъде идва поръчката за смачкването на Сидеров. Работи се в няколко направления – бивши коалиционни партньори, противници на партията, поръчка на чужди посолства. Сидеров е категоричен, че никога не е работил за чужди служби, чужди интереси и никога не е получавал пари за подобна дейност. “Американците прекрасно знаят, че не сам взел и 5 лева от Русия, иначе самите руснаци се чудят защо съм на тяхна страна. Казвал съм им многократно: защото ние, българите, сме ви създали държавата”, казва той.

“Падам си по живота, по хубавите заведения и това съвсем не е подходящият човек за такава работа”, обяснява Сидеров защо имиджът му на бохем и епикуреец се разминава с профила на съвременния агент.

Той е обвиняем по чл. 235 от НК за хулиганство. Първият случай е от 13 декември 2021 г. , когато според обвинението е нанесъл няколко удара на мъж, крещейки му: “Научи български първо!”. Други три случая са от 15 март 2021 г., когато влезе в пререкания със служители на “Нова Броудкастинг Груп” в сградата на бул. “Христофор Колумб” 41. Петият случай е от 8 юли т.г., когато употребил обидни изрази в сградата на Първо районно управление на СДВР, блъскал с юмруци и счупил две стъкла на приемната, припомня седмичникът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X