https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноНеочакван новогодишен подарък от Нешка Робева за русенските деца

Неочакван новогодишен подарък от Нешка Робева за русенските деца

Неочаквано, но някак много символично, точно на Бъдни вечер, в сметката на Фондация „Александър Русев“ постъпи сума, дарена от Нешка Робева и всички участници в Коледния й концерт. Той се състоя по случай 20 години от създаването на нейната трупа „Нешанъл Арт“ и 120 години Берковска духова музика.

На 12 декември в 1 зала на НДК се събраха на една сцена фолклор, художествена гимнастика, класическа музика, балет и модерни танци. Това беше един подарък за публиката в НДК от емоции, динамика, майсторство и грандиозно шоу от над 300 танцьори-участници, под умелото ръководство на хореографката и бивша състезателка и треньорка на най-успешните български гимнастички от 80-те и 90-те години – Нешка Робева, както и на нейните сподвижници – треньори на танцови и състезателни трупи от цяла България.

Над два часа за магията на вечерта, освен момичетата и момчетата от трупата, и Берковската музика, на сцената се изявиха Иво Папазов – Ибряма, който сънува музика, Световната шампионка по художествена гимнастика София Рафаели, Деси Добрева, Димитър и Христо, които веднъж разперили криле – нямат умора да летят, чаровната Петя Панева, виртуозната цигулка на Зорница Иларионова, група „Грамофон“, Влади Въргала, националните ни отбори по спортна аеробика, естетическа групова гимнастика, брейк, олимпийски, световни и европейски шампиони и още, и още…

Всички участници се включиха благотворително. Приходите от спектакъла бяха разпределени между няколко клуба за покриване на разходите по отоплителния зимен сезон. Изключителен жест е тяхното решение част от сумата, 10 000 лв., да бъде дарена на Фондация „Александър Русев“, в подкрепа на инициативата за изграждане на модерен плувен комплекс в гр. Русе, за рехабилитации на деца и възрастни с физически и ментални затруднения.

Каузата и през Новата 2023 година е в Русе да бъде разкрит водно-рехабилитационен център, в който ще се предлагат терапевтични услуги, обхващащи дечица и възрастни с различни затруднения. Влиянието на водата е изключително полезно за тялото и психиката на човек и работата на Илиян Русев – Скури го доказва всеки ден. Повече от 150 деца са преминали през неговите ръце, като тяхното състояние значително се подобрява след водните занимания, а положителните резултати са на лице. Затова и вярата не утихва, въпреки големия размах на планувания проект.

Илиян Русев – Скури изказва благодарност към всички онези добродеятели, които се включват по различен начин в общата кауза за децата на Русе. Вълната на съпричастност е голяма, което е още по-голяма мотивация тук, в крайдунавския град, деца и родители да повярват, че те не са невидими и някой мисли за тях (не само по празниците).

Банкова сметка на Фондация „Александър Русев“
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – лева
IBAN: BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – евро

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X