https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноНеочакван новогодишен подарък от Нешка Робева за русенските деца

Неочакван новогодишен подарък от Нешка Робева за русенските деца

Неочакван новогодишен подарък от Нешка Робева за русенските деца

Неочаквано, но някак много символично, точно на Бъдни вечер, в сметката на Фондация „Александър Русев“ постъпи сума, дарена от Нешка Робева и всички участници в Коледния й концерт. Той се състоя по случай 20 години от създаването на нейната трупа „Нешанъл Арт“ и 120 години Берковска духова музика.

На 12 декември в 1 зала на НДК се събраха на една сцена фолклор, художествена гимнастика, класическа музика, балет и модерни танци. Това беше един подарък за публиката в НДК от емоции, динамика, майсторство и грандиозно шоу от над 300 танцьори-участници, под умелото ръководство на хореографката и бивша състезателка и треньорка на най-успешните български гимнастички от 80-те и 90-те години – Нешка Робева, както и на нейните сподвижници – треньори на танцови и състезателни трупи от цяла България.

Над два часа за магията на вечерта, освен момичетата и момчетата от трупата, и Берковската музика, на сцената се изявиха Иво Папазов – Ибряма, който сънува музика, Световната шампионка по художествена гимнастика София Рафаели, Деси Добрева, Димитър и Христо, които веднъж разперили криле – нямат умора да летят, чаровната Петя Панева, виртуозната цигулка на Зорница Иларионова, група „Грамофон“, Влади Въргала, националните ни отбори по спортна аеробика, естетическа групова гимнастика, брейк, олимпийски, световни и европейски шампиони и още, и още…

Всички участници се включиха благотворително. Приходите от спектакъла бяха разпределени между няколко клуба за покриване на разходите по отоплителния зимен сезон. Изключителен жест е тяхното решение част от сумата, 10 000 лв., да бъде дарена на Фондация „Александър Русев“, в подкрепа на инициативата за изграждане на модерен плувен комплекс в гр. Русе, за рехабилитации на деца и възрастни с физически и ментални затруднения.

Каузата и през Новата 2023 година е в Русе да бъде разкрит водно-рехабилитационен център, в който ще се предлагат терапевтични услуги, обхващащи дечица и възрастни с различни затруднения. Влиянието на водата е изключително полезно за тялото и психиката на човек и работата на Илиян Русев – Скури го доказва всеки ден. Повече от 150 деца са преминали през неговите ръце, като тяхното състояние значително се подобрява след водните занимания, а положителните резултати са на лице. Затова и вярата не утихва, въпреки големия размах на планувания проект.

Илиян Русев – Скури изказва благодарност към всички онези добродеятели, които се включват по различен начин в общата кауза за децата на Русе. Вълната на съпричастност е голяма, което е още по-голяма мотивация тук, в крайдунавския град, деца и родители да повярват, че те не са невидими и някой мисли за тях (не само по празниците).

Банкова сметка на Фондация „Александър Русев“
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – лева
IBAN: BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – евро

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X