https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългария"Продължаваме промяната" върна втория мандат неизпълнен

“Продължаваме промяната” върна втория мандат неизпълнен

Край и на втория проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство. “Продължаваме Промяната” върна празна папката с втория мандат.

“За съжаление този списък от национални цели, приоритети и задачи за тяхното постигане, не получи достатъчно политическа подкрепа. Но аз съм сигурен, че това усилие си струваше. Обсъждането, дискусията накъде трябва да се развие България в следващите месеци и години тепърва предстои. Това не е академично занимание. Това е въпрос за бъдещето на нашите деца и внуци, къде искаме да живеем и как искаме да живеем”, каза академик Николай Денков при президента Румен Радев.

“Вчера вашите коалиционни партньори от ДБ заявиха, че единственият начин да се състави правителство в третия мандат е ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Така че ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос”, отговори му държавният глава.

Партията не успя да намери подкрепа за декларацията, с която искаше да обедини политическите формации около основни промени в законите и приоритети пред парламента.

След като акад. Денков върна празната папка, държавният глава ще задейства последната част от процедурата. В 7-дневен срок той трябва да избере третата политическа сила, която да получи последния шанс за съставяне на кабинет в рамките на този парламент. Все още обаче не е ясно коя ще е партията, която ще посочи Румен Радев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X