https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСамо четирима от русенските депутати откликнаха на поканата на кмета Милков

Само четирима от русенските депутати откликнаха на поканата на кмета Милков

„Всичките ми разговори с институциите и с гражданите стигат до там – невъзможността на полицаите да налагат бърза санкция на шофьори на тежки камиони или леки превозни средства с чужда регистрация“. С тези думи започна работната среща за иницииране на законодателни промени, която кметът Пенчо Милков организира днес.

В нея се включиха областният управител Анатоли Станев, директорът на ОД МВР ст. комисар Николай Ненков, директорът на Областно пътно управление Стамен Савов, директорът на РД „Автомобилна администрация“ Венцислав Шахънов, кметът на гр. Мартен Димо Тонев, на с. Николово – Златан Ванев и на с. Сандрово Георги Пенков.

На нея присъстваха и едва четирима от народните представители, избрани от Русе – Иван Иванов, Иван Белчев, Драгомир Драганов и Златан Златанов.

Съгласно действащите закони производството започва със съставяне на акт в присъствието на необходимите свидетели, а за гражданите с постоянен адрес извън България – трябва да бъде преведен на разбираем за тях език. До изпълнение на наказанието се стига едва след изтичането на съответните срокове за обжалване, а при обжалване – след влизане в сила решението на съда.

„За граничен град като нашия това е голям проблем. Тировете спират където пожелаят и създават затруднения на гражданите. Необходимо ни е законодателство, което да позволи на полицаите на момента да налагат наказания. Това ще дисциплинира чуждестранните шофьори“, заяви кметът.

По данни на ОД МВР Русе 4200 електронни фиша са съставени на чуждестранни шофьори през миналата година, като едва 63 от тях са платени.

Областният управител даде предложение да се почерпи опит от съседна Румъния, където наказанието за нарушителите се налага на момента, без необходимост от преводач.

От срещата стана ясно, че депутатите са готови да съдействат, за да се случат промените, и дори да се включат в съвместна работна група. Всеки от тях представи своите предложения как да се оптимизира тежкотоварният трафик в Русе и района.

За това следва да допринесе и изграждането на магистралата Русе-Велико Търново, за която вече има избран строител и надзор, и започват процедури по отчуждаване на имоти. По думите на директора на Областно пътно управление Стамен Савов се очаква първата копка да бъде направена тази година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X