https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов: Аз съм оптимист! Третият мандат има шансове, ако отиде при ДБ

Борисов: Аз съм оптимист! Третият мандат има шансове, ако отиде при ДБ

Аз съм оптимист за следващите няколко дни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с депутати.

По отношение на третия мандат – има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде при „Български възход – може и да стане, но няма да е стабилно“, каза Борисов.

Ако не приемем нашия закон в четвъртък, Лукойл ще продължи да прибира по 3 млрд. лв. за сметка на българските граждани. Пълно безобразие е бензинът и дизелът да са по 3 лв., каза Делян Добрев на срещата.

Имаме и проект на решение, което е за построяване на 7 блок на АЕЦ Козлодуй и за започване на работата по 8 блок, имаме лицензирана площадка и ОВОС, посочи той.

Воля имаме като партия, като група, като разбиране за тази тема и от ядрена държава в клиенти ли трябва да се превърнем, попита реторично Бойко Борисов.

Убеден съм, че всички закони за енергетиката ще минат със стабилни мнозинства в НС, заяви Борисов. Ако се приеме проектът, всеки, който отиде на бензиностанцията, ще си вземе единия лев. Защо при 36 долара на руския петрол, който само ние в Европа преработваме, благодарение на ПП, натъжавате хората, попита реторично Борисов.

И за горивата, и за реакторите ще има огромно мнозинство, защото е правилно, обобщи Борисов.

Той изтъкна, че и преработването на Плана за възстановяване пак ще мине с огромно мнозинство, защото е правилно. Поел съм ангажимент да влезе и медиацията, обещахме на съдийското съсловие, отсече Борисов.

Утре е кръглата маса относно промените в съдебната система – нека спрат да говорят празни приказки, а да го направят, подчерта експремиерът.

В този парламент сте дисциплинирани, виждам много ентусиазъм, което е похвално за вас, обърна се Борисов към депутатите си.

Що се отнася до третия мандат, има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде във Възхода, може да събере някакво мнозинство, но то няма да е стабилно, няма да сработи, отсече лидерът на ГЕРБ.

Не знам дали самите хора, които гласуват за ДБ, ще се съгласят да направят коалиция с БСП, посочи той. Извинявам се на Христо Иванов, не съм искал да го унищожавам като политик, заяви още той.

Правителството на проф. Габровски събра 115 депутати. Ако прибавим и 20-те на ДБ, става стабилно мнозинство. Важното е да се подпишем под това, което ще изпълняват, за да не шикалкавят. Само в този вариант може да има стабилно правителство. И тогава ПП, щат не щат, тези неща трябва да ги подкрепят. В момента партията на Промяната зае мястото на една ляво-либерална формация и те няма как да се разположат вдясно. А и да се разположат, ДБ трябва да се съобразяват с техните популистки решения, смята Бойко Борисов.

За радост, цените на уралския петрол падат и можем да живеем по-евтино, отколкото преди войната. А войната става все по-кръвопролитна, така е историята ще осъди Путин. Гаджев, каквото е необходимо, ако има още искане, трябва да сме готови като партия, да се подкрепи, призова Борисов.

Само малко кураж от страна на Христо, допълни той.

ПП-тата са изолирани от всички закони и проекти. Само 63-ма от 240 са гласували декларацията им. А ние много повече. Е, кой е в изолация тогава?! Срамно е, като петно са, и не гласуват с тях, само и само да не се прилепят за тях, отсече експремиерът.

Искам хората да са усмихнати, щастливи, лъчезарни, а в петък да си пожелаем щастлив уикенд, тук се шегувам, посочи още той.

Ще си дам оставката, ако се докаже, че съм се виждал с Радев. Но, не се месете в работата на другите партии, отсече лидерът на ГЕРБ.

Както и Радев горчиво съжалява, така и аз горчиво съжалявам за Асен Василев и за ПП, посочи той.

Борисов изтъкна, че не поставя никакви условия, но пожелават мъжество на тези, които ще получат третия мандат: “Ние сме в политиката затова, а не да крачим по телевизиите и да търсим сметка на Радев. Той не ни е длъжен. Какво ще направят на министър, който каже, че няма да дойде на контрола, нищо. Вие трябва да сте им благодарни, че проявяват държавническо отношение и идват. Това ако бяха предишните идиоти, щяха да кажат: Какви сте вие?!”

Използвайте всеки ден на парламента, за да свършите добри дела за хората, заключи Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X