https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияХристо Иванов разкри как кабинетът може да сработи

Христо Иванов разкри как кабинетът може да сработи

Ние винаги сме казвали, че в тази ситуация може да сработи кабинет, в който няма политически лидери. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по повод призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Иванов да застане начело на правителство с третия мандат.

След като вчера от „Продължаваме промяната“ върнаха втория мандат за редовен кабинет неизпълнен, президентът Румен Радев трябва да връчи до 16 януари третия мандат на партия по негов избор. Един от вариантите е той да отиде в „Демократична България“.

Иванов подчерта, че е изключително важно да се сформира редовен кабинет в момента и ДБ е готова да поеме тази отговорност.

„Демократична България“ е готова да поеме отговорността за това да направи всичко възможно да бъде излъчен кабинет. Не какъв да е, а който ще може да реши пет големи национални задачи, които стоят пред нас и които могат да бъдат решени само сега. Ако отидем на избори, ние поставяме под съмнение тези задачи. Общото между тях е, че те фактически завършват архитектурата на това, което всички мечтаем – европейска България“, заяви той.

По думите му основните задачи са: влизане в Шенген и Еврозоната, съдебната реформа, изпълнение на Плана за възстановяване и развитие и модернизацията на българската армия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X