https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЕвгени Недев иска Спортното училище в Русе да бъде като американски колеж

Евгени Недев иска Спортното училище в Русе да бъде като американски колеж

Идеята ми е Спортното училище в Русе да стане като американските колежи, където спорт и образование вървят ръка за ръка, сподели новият директор на училището Евгени Недев. Днес той представи първите стъпки, които е предприел, и намеренията си за развитието му.

„Върнах в училището едно позабравено „Олимпийско звено“. Всеки спорт номинира по 5 или 7 ученици в зависимост от броя на състезателите, които трябва да получават някакви привилегии, да бъдат по-стимулирани. Грижата за това „Олимпийско звено“ е поета от верига русенски магазини. В момента в столовата освен това, което се полага на децата като храноден от Министерството на младежта и спорта, те добавят още и почти сме удвоили оклада. Допълнително се добавят два натурални сока, шоколад, банан и примерно пилешка пържола и това към останалата храна, която получават. Това са 40 деца, които са номинирани от треньорите, като номинацията не е за медали. Номинацията е по решение на треньора. Има номинирани малки перспективни деца, които все още нямат спортен резултат, но те ще го покажат“, обясни Евгени Недев..

Заедно с община Русе започва съвместна инициатива за излъчване на ученик на месеца по подобие на Варненското спортно училище. „Ние номинираме ученик, когото кметът награждава всеки месец. Той ще бъде различен в зависимост от показани спортни и в учебния процес резултати. Този месец няма много спортни състезания и затова ще бъде предложен някой от тези, които са се изявили в учебния процес. Идеята е обществеността да разбере, че тук освен спортисти, се градят и личности и се обръща внимание и на образованието“, коментира директорът, предава Русе медиа.

Недев обясни, че е премахнал длъжността на зам. директор по спортната част, тъй като със спортната част ще се занимава самият той. „Искам да обърна повече внимание към учебния процес, тъй като смятам, че треньорите са страхотни професионалисти при нас и те си вършат работата доста добре. Според мен Спортното училище може да стане едно атрактивно място за образование и за постигане на спортни резултати на децата. Не всеки може да стане олимпийски или световен шампион, като излезе оттук и аз даже, когато приемам деца, с родителите съм разговарял и съм им казвал – не мога да ви обещая , че ще бъде медалист на Европейско или Световно, но мога да ви обещая, че ще се опитам да го възпитам като добър човек и гражданин и да държа на морални ценности, които смятам , че в днешно време са малко позабравени“, каза още Евгени Недев.

Идеята е да се работи за привличане на деца за спортове като волейбол и баскетбол, както и за леката атлетика, където вече има записано едно момиче и се чакат още две момчета.

По отношение на базата проблем е ползването на басейна, тъй като няма друг в града, а този в училището вече е към общината и се ползва от всички клубове. Така учениците от плувни и гребни спортове имат по два часа на седмица занимания по плуване, вместо по два часа на ден, както е било навремето. Ползването се заплаща от училището на общината.

Недев обмисля как може да започне да функционира отново възстановителният комплекс под басейна, тъй като за учениците е важно да имат добра храна, двуразови тренировки и възстановяване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X