https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДаниел Митов драматизира: Кирил Петков едва не ми докара инсулт!

Даниел Митов драматизира: Кирил Петков едва не ми докара инсулт!

Зам.-лидерът на ГЕРБ и депутат от групата на Бойко Борисов в НС Даниел Митов призна, че опитът му да изгледа докрай тазсутрешното интервю на експремиера Кирил Петков е щял да завърши с инсулт.

“Опитах се внимателно да изслушам интервюто на Кирил Петков тази сутрин и признавам, че бях на път да получа апоплексия. По реакцията на медиите виждам, че повечето от тях са били в същото положение, тъй като тълкуванията на изреченото са диаметрално противоположни”, оплака се Митов.

Той недоумява как е възможно Кирил Петков да коментира евентуални нови преговори с БСП, в случай, че третият мандат отидел у левицата, след като имали различия. Митов не разбирал и защо уж “Промяната” няма противоречия с Демократична България, но групата на Кирил Петков и Асен Василев не може да гласува такъв кабинет, ако ГЕРБ също реши да подкрепи евентуален мандат на ДБ, както Петков се изрази тази сутрин.

“А може би щял да гласува за съставяне на правителство с мандат на ДБ, ако ГЕРБ нямат свои представители в кабинета. Но било много важно “здравите сили” да се обединят в следващия парламент. Пък и много се зарадвал на песента за Лена.
Какво точно възнамерява да прави по-скоро ще трябва да научим от Делфийския оракул”, подиграва се бившият външен министър на Кирил Петков.

Особено се напрегнал и усетил “увеличено пулсиране в слепоочията” по повод коментара на бившия премиер за разговора му (неформален) с енергийния минисър на Гърция, че обаждането било преувеличено и де факто енергийният служебен министър Росен Христов му завиждал и ревнувал. Вчера Христов коментира, че Кирил Петков е допуснал недопустим дипломатически гаф, като е ангажирал името на гърка, а бившият управленец ползвал лукаво името му като личен негов контакт.

“Това е подход на амбулантен търговец – ако не успее да ти продаде прахосмукачка, то поне трябва да ти пробута дръжка за прахосмукачка. Липса на какъвто и да било изграден вътрешен механизъм за саморегулация и самооценка”, анализира днес Даниел Митов.

Според него изводът от интервюто на Петков бил, че ПП бута страната към нови предсрочни парламентарни избори. “Говорят за следващия парламент и някакви “здрави сили”, напълно в стилистиката на незрелия социализъм. Останалото словоблудство е несръчен опит да се прикрие реалната цел, убеден е Митов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X