https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГрипна вълна у нас: Седем области с високи нива на заболяване, Русе...

Грипна вълна у нас: Седем области с високи нива на заболяване, Русе не е сред тях

Грипната вълна у нас. Още няколко области са пред обявяване на грипна епидемия – отчитат серозен ръст на заболелите.

Властите обаче казаха, че на този етап не се налагат грипна ваканция и въвеждането на мерки на национално ниво.

След Бургас и Шумен, където вече обявиха грипна епидемия, най-много болни в момента има във Варна, Пазарджик, Ловеч, Габрово и Добрич.

Във Варна днес решават дали да обявят грипна ваканция в училищата. Градът е в предепидемиологична ситуация. Две училища в областта вече са разпуснати във ваканция.

Областната комисия по грипа в морската ни столица ще заседава следобед, за да вземе решение дали да бъде обявена грипна ваканция или има учениците да преминат в онлайн форма на обучение.

В шумен вече е обявена грипна епидемия. Прагът на заболелите през последните дни в областта премина границата за епидемична обстановка и със заповед на местната здравна инспекция от утре – 13 януари, се преустановяват присъствените учебни занятия, в срок от 4 дни. Около 10% е броя на болните деца в най-голямото училище в Шумен.

„В момента броя на отсъстващите ученици от смяната е 77, това е 10% от броя на всички ученици, които са първа смяна. За вчерашния учебен ден броя на отсъстващите ученици поради заболеваемост беше 12%“, обяснява Ивелина Иванова, помощник директор СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен.

Преподавателите са категорични, четири дни извънредна ваканция няма да променят графика за приключването на учебния срок.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X