https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКирил Петков: Песента за Лена мен лично много ме зарадва

Кирил Петков: Песента за Лена мен лично много ме зарадва

“Спираме да се обясняваме на всякакви лъжливи обвинения, които прокарват като стратегия от ГЕРБ ежедневно. На лъжата краката са къси”. Това заяви в ефира на Нова тв съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

„Следващият парламент трябва да има голяма отворена коалиция на хора, които казват: „Ние сме тук не, за да пазим собствения си лидер, не за да има корупционни сделки, а защото приоритетите на България са на първо място”, каза още Кирил Петков.

По отношение на третия мандат, който предстои да бъде даден и се очаква решението на президента Румен Радев, Петков обясни позицията: Подкрепяме и не участваме, ако и ГЕРБ подкрепят и не участват.

Колкото и мандата да се раздават, хората са едни и същи. Каквато и рулетка да се върти, математиката показва, че правителство не може да има без подкрепата на ГЕРБ, ПП и ДПС, обясни Петков.

“Песента за Лена мен лично много ме зарадва. Това означава, че обществото работи. Най-големият шамар за Слави беше от българското общество.

Без да влизам в детайлите на песента, едното е продънена простотия, която пада на всякакви нива, а другото е песен, която няма нищо общо като маниер и пошлост. Слави явно е толкова озлобял, че с песента си все едно удари жена. В песента на Христо Петров стилът е съвсем различен, изкуството е различно и двете неща са несравними”, заключи той.

Когато влязохме в управлението, имаше план да затваряме въглищните централи и отваряме газови. Ние бяхме против и твърд ангажимент не можехме да приемем, заяви за “Здравей, България” по Нова телевизия Кирил Петков, съпредседател на “Продължаваме промяната” и депутат.

Според него по това време повечето преговори са водени преди войната.

Както се видя, че дерогацията е възможна заради войната, сега можем да използваме същия аргумент. Ние не затворихме реално централи. Може да се получи баланс – зимно време да работят на 100%, лятото – по-малко.

Трябва да адресираме въпроса със затварянето на тецове от Маришкия басейн като регионален, а не само като проблем на България. Има общи интереси, а и има значение дали на преговори в Брюксел ще седнат 4-ма или само България. Трябва да ни подкрепят Гърция – с нея върви и Кипър, също да ни подкрепи и Румъния, допълни Петков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X