https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКостадин Костадинов: Отиваме на избори, излишно е това с третия мандат

Костадин Костадинов: Отиваме на избори, излишно е това с третия мандат

Депутатите ще гласуват днес решение, с което да задължат Министерския съвет да преговаря за промяна на Плана за възстановяване и устойчивост. В ябълка на раздора се превърнаха въглищните централи.

“Нашата държава е подписала това, което на нея са ѝ казали. Кирил Петков каза, че няма да се затварят мощности. Оказа се, че ние казваме истината, а той излъга. Това, което на нас ни предлага ПВУ като компенсации за затваряне на 40% от мощностите на въглищните централи, е горе-долу съизмеримо с печалбите им за една година. Маришкият басейн има срок поне до 2100 г. ЕС ще ни подари 1,4 млрд., за да се откажем ние от между 17 и 20 млрд. лв. Това е национално предателство”, коментира лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов в студиото на “България сутрин”.

Той добави, че грижа за природата трябва да има винаги, но най-вече трябва да има грижа за хората. И алармира, че социалният ефект ще е опустошителен за цялата страна.

“Това са стотици хиляди безработни. България ще бъде унищожена с един удар”, убеден е Костадинов.

Президентът Румен Радев все още не е обявил на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство.

“Още преди да започне да работи това НС, казахме, че то няма да произведе редовно правителство. Ако всяка партия си спази заявките, няма как да се случи това. Всичко се превърна в пошъл политически спектакъл. Сега това е подигравка към президента. Процедурата се забави изключително много, това никога не се е случвало. Очевидно е, че отиваме на предсрочни избори, излишна е интригата на кого ще даде мандата”, заяви Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

“Статистиката показва, че oткакто влязохме в ЕС, зависимостта на нашата държава от внос става огромна. Над 80% от храните в България са внос от ЕС. Tова е пладнешки грабеж”, настоя още той.

Костадинов е категоричен, че абсолютно всичко ще бъде различно след евентуални нови избори и няма да има такава конфигурация в парламента. Според него “Български възход” няма да влезе в следващото НС, а БСП ще бъде на ръба. Гостът очаква избирателната активност да се вдигне заради хартиената бюлетина и купения вот.

“С решенията, които прие за няколко месеца, това Народно събрание изхарчи милиарди”, отбеляза лидерът на “Възраждане”. Менторите на другите партии имат интерес в България да има слабост и хаос. Тук не се изработва силна държава, създаде се буферна територия, която само се изсмуква, посочи още Костадинов.

Той определи ДБ като “маргинална софийска партийка”. Според него не трябва да ѝ се обръща толкова голямо внимание. Костадинов е на мнение, че хората на Христо Иванов нямат управленски капацитет. И е сигурен, че дори ДБ да получи третия мандат, пак няма да имаме редовно правителство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X