https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТова са най-добрите състезатели на ТСК - Русе за 2022 година

Това са най-добрите състезатели на ТСК – Русе за 2022 година

Изключително успешна година с куп медали от държавни и международни състезания изпраща Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Призьорите бяха отличени на станалото вече традиция за клуба награждаване от председателя на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов.

Сред гостите на събитието бяха доскорошният старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, шампионите Янко Русев, Севдалин Маринов и Румен Александров, заместник-кмета на Русе Златомира Стефанова, началникът на Регионалното управление по образование Росица Георгиева и директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова. Празникът уважиха още директорът на Спортното училище Евгени Недев, Лъчезар Иванов, който отговаря за спортна в Община Русе и директорът на ОУ „Олимпи Панов“ Вергилия Грънчарова, директорът на СУ „Васил Левски“ Мария Тодорова, заместник-директора ОУ „Алеко Константинов“ Жулиета Чавдарова и Валери Йорданов – началник катедра физическо възпитание и спорт РУ „Ангел Кънчев“, съобщиха от клуба.

Близо 100 са децата, които тренират в момента към школите на ТСК в Русе. „Успяхме да достигнем по-близо до децата с откриването на залите в училищата и така да им дадем възможност да тренират близо до домовете си. Щастливи сме, че вече има и нова вълна млади състезатели, които попадат в националния отбор по вдигане на тежести“, каза доц. Панайотов. Той допълни, че отборът изпраща една наглед успешна година, но си пожела още повече успехи през настоящата 2023 година, в която предстоят квалификации за Олимпиадата в Париж през 2024 година, а очакванията са за квоти да се борят двама състезатели на ТСК – Русе.

Очаквано на най-високото място в класацията на ТСК – Русе се изкачи станалият през тази година за втори път европейски шампион при мъжете Ангел Русев. През пролетта в Тирана, той успя да защити завоювания година по-рано златен медал в категория до 55 килограма при мъжете. По-късно през годината той завоюва и още един златен медал – в изтласкването на Европейското първенство за юноши.

След него в класирането се нареди Дениз Данев, който се оказа приятната изненада с представянето си на Европейското първенство за мъже в Тирана и заслужено завоюва четвъртото място в двубоя при дебюта си на подобен форум.

През този година в националния отбор по вдигане на тежести влязоха и нови попълнения от ТСК-Русе, които затвърдиха завоюваната вече слава на русенския клуб като една от най-добрите школи в България. Изключително успешна година записаха още Мартин Станев, който стана вицешампион в категория до 49 кг на Европейското първенство за юноши и завоюва пето място на Световното първенство за кадети. Добри представяния на Европейското първенство за юноши записаха Рени Русева, която стана четвърта в категория до 49 кг при кадетките до 17 години, Диян Ангелов, който се класира на шесто място в категория до 61 кг при кадетите до 15 години, Джан Зарков и Надежда Мей Нгуен.

През юни 2022 година, ТСК – Русе за първи път беше домакин на Държавния личен шампионат по вдигане на тежести, в който се включиха състезатели от цялата страна. Форумът даде възможност на младите щангисти и русенската публика да види на живо представянето и на най-добрите български състезатели, които донесоха отборната европейска титла от първенството в Тирана през пролетта.

Състезанието стана златно за русенските тежкоатлети, които доминираха в своите категории и заслужено спечелиха 12 индивидуални титли и общо 65 медала в двубоя, изхвърлянето и изтласкването.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X