https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДеси Атанасова цитира арабска поговорка в Русе, призова за търпение

Деси Атанасова цитира арабска поговорка в Русе, призова за търпение

ГЕРБ-СДС ще обмислят възможността дали да участват в лидерска среща, ако БСП организира такава и ако отправи покана към лидерите на коалицията. Това коментира в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като по-рано днес президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на “БСП за България”.

“Имайте търпение да изчакаме Националния съвет на БСП да се събере и дали ще реши да покани на лидерска среща някой от лидерите на парламентарните групи, в това число и на ГЕРБ-СДС. Въпреки нашата идеологическа противопоставеност с БСП и с тяхната парламентарна група, ние трябва да уважим усилията на всяка парламентарна група, на която ѝ е връчен мандат и от която се очаква да го реализира”, каза Атанасова.

На въпрос дали ГЕРБ ще подкрепи правителство с мандат на БСП, Атанасова заяви, че позицията на ГЕРБ е уточнена многократно с проведен конгрес, но “това не означава, че ако Националният съвет на БСП даде мандат на госпожа Нинова да проведе лидерска среща и покани лидерите на партиите от нашата коалиция, ние няма да обмислим тази покана”.

“Бих казала една арабска поговорка, с която и госпожа Корнелия Нинова си е позволила да даде анонс, че когато дойдат трудни времена, решението е в търпението”, каза Атанасова.

Тя отбеляза, че от първия ден на сформиране на това Народно събрание от ГЕРБ-СДС обясняват за необходимост от лидерска среща, както и да се изготви управленска програма или документ по национални приоритети, под който да стоят подписите на лидерите на парламентарните партии, които биха подкрепили правителство, предава БТА.

“Винаги има нужда от разговори, когато касаят бъдещето на държавата ни. Липсата на политически диалог не трябва да бъде толерирано”, каза още Атанасова.

Председателят на СДС Румен Христов заяви, че диалог в парламента трябва да има.

“Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем участие. Но не очаквайте от СДС да подкрепи БСП – това няма как да се случи. Скептичен съм към осъществяване на третия мандат”, каза Христов.

Според Десислава Атанасова връчването на третия мандат на БСП е желание да не се състави правителство.

“На третия мандат трябва да му се даде шанс. Ако не се намери мнозинство, което да подкрепи правителството на госпожа Нинова, прогнозата ми е, че изборите ще бъдат в края на март или в началото на април тази година”, заяви Атанасова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X